stockbd politie
Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Dronken automobilist haalt bier in supermarkt en stapt daarna weer in auto in Vlijmen

VLIJMEN - Een dronken automobilist maakte het vrijdagavond wel erg bont in Vlijmen. De man haalde samen met een bijrijder bier in een supermarkt, terwijl ze stomdronken waren. Beide mannen stapten daarna terug in de auto om vervolgens weer weg te rijden.

De Politie Heusden ontving vrijdagavond een melding over twee mannen die in Vlijmen zwaar onder invloed van alcohol uit een auto stapten en een supermarkt in liepen. De bestuurder was zelfs zo dronken, dat zijn bijrijder hem ondersteunde om te voorkomen dat hij zou omvallen.

Nadat beide mannen de supermarkt verlieten met twee kratten bier, stapten zij weer terug in de auto en reden weg. De ingeseinde agenten konden de auto stoppen, waarna de bestuurder een blaastest moest doen op het bureau.

785 Ugl

Voor gevorderde bestuurders is het strafbaar om meer dan 220 Ugl te blazen. De bestuurder blies 785 Ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Ook kreeg de bestuurder een dagvaarding en zal hij zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden.