Volledig scherm
43 zakjes cocaïne die Waalwijker bij zich droeg © Politie Waalwijk

Drugsdealer (31) uit Waalwijk aangehouden met 43 zakjes cocaïne en honderden euro's cash op zak

WAALWIJK - Een 31-jarige man uit Waalwijk is vrijdagavond aangehouden op de Doctor Schaepmanlaan. Hij droeg 43 zakjes cocaïne en 550 euro aan contant geld bij zich. Volgens de politie is hij vermoedelijk een drugsdealer.

Twee agenten op een mountainbike zagen vrijdagavond op de Prof. Buysstraat een man lopen, die zijn gezicht van hen afwenkte en zijn capuchon verder over zijn hoofd trok. De politie vermoedde dat hij niet herkend wilde worden en hield hem staande voor een controle.

Vreemd: ‘Biljetten van vijf komen niet in grote hoeveelheid uit pinautomaat’

Een van de dienders, die ook wijkagent is, herkende hem als een harddrugsgebruiker. Ook wist hij dat er signalen uit de wijk zijn dat hij zich bezighoudt met dealen. Hij vertelde de dienders dat hij net gepind had en liet een stapeltje bankbiljetten zien, waaronder enkele biljetten van vijf euro. 

De agenten vonden dat vreemd, omdat die niet in die hoeveelheid uit een pinautomaat komen. Op de vraag of hij drugs bij zich had, werd hij erg zenuwachtig en rende plotseling weg. De agenten zagen dat hij bij een brandgang een doorzichtig zakje weggooide. Hierin zaten de 43 kleine gripzakjes met cocaïne. Ook had hij 550 euro aan contant geld bij zich. 

Hij is op de Doctor Schaepmanlaan aangehouden en zit ingesloten in een politiecel voor onderzoek.