Volledig scherm
Kindervreugde op de Waspikse kermis met het winnen van een prijs. © Marcel Donks

Drukke en vooral tropische editie van Waspikse kermis

WASPIK - Zweten, puffen en vooral veel drinken op de Waspikse kermis. De tropische zomerweer zorgde voor zonnige, maar warme taferelen. Vooral de verschillende terrassen leken er van te profiteren. De kermis werd de eerste drie dagen beter bezocht dan voorgaande jaren.

De Waspikse kermis is gecentreerd is rond het Dorpsplein en Raadhuisstraat. Zaterdagmiddag kwam het rustig op gang, maar zondagmiddag was het bij sommige attracties dringen geblazen. Zondagmiddag is volgens traditie de dag van de gezinnen dus veel ouders met hun kinderen op de been. ,,Lang geleden dat het zo druk was”, vertelt Tonnie Rijken die als kermisliefhebber de Facebook-pagina van de Waspikse kermis beheert. ,,Maar de Waspikse kermis blijft het zwaar hebben. Exploitanten kijken de laatste jaren kritisch naar de bezoekersaantallen in Waspik en nemen die mee in hun overweging om het jaar daarop nog te komen. Daarom is het fijn dat het dit jaar iets drukker is dan voorgaande jaren.”

Volledig scherm
De senioren van De Stroming bezichten de kermis. © Marcel Donks

Verkoeling

Het kwik steeg de afgelopen dagen boven de dertig graden, dus was verkoeling geen overbodige luxe. Die verkoeling was er onder andere op de terrassen van het Trefpunt, Hieriest en d'Ouwe Haven waar de inwoners van Waspik elkaar ontmoetten. Daarmee blijft de kermis in Waspik een evenement waar, zeker als het weer gunstig is, het dorp graag voor uit loopt. De kermis in Waspik is nog geopend op dinsdag 27 augustus van 14.00 uur tot 00.00 uur.

Volledig scherm
Drukte op de Waspikse kermis. © Marcel Donks