De flessen met desinfectiemiddelen van DSM worden deze week door de overheid over ziekenhuizen en zorginstellingen verdeeld.
Volledig scherm
De flessen met desinfectiemiddelen van DSM worden deze week door de overheid over ziekenhuizen en zorginstellingen verdeeld. © DSM Waalwijk

DSM Waalwijk maakt 130.000 liter desinfectiemiddelen voor zorgmedewerkers in Nederland

WAALWIJK - Normaal produceren ze kunsthars voor onder meer de verf- en lijmindustrie bij chemiebedrijf DSM in Waalwijk. Deze week werd personeel ingezet om grote hoeveelheden desinfectiemiddelen te maken. 

Op verzoek van de Nederlandse overheid maakte de fabriek 130.000 liter desinfectiezeep om zo een tekort aan voorraad voor zorgmedewerkers te voorkomen. DSM vulde 260.000 flessen van 500 ml met behulp van een bottelaar. De overheid zal de ontsmettingsmiddelen deze week verdelen onder ziekenhuizen en zorginstellingen. 

Alle zeilen bij

De kosten voor de flessen neemt DSM voor eigen rekening. ,,We willen, net als veel andere bedrijven en overheden, alle zeilen bijzetten om te helpen waar het kan om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.”