Volledig scherm
PREMIUM
De komende twee jaar komen er in de regio nog eens 5.000 arbeidsmigranten bij terwijl er nu al een tekort aan woonruimte is. Wethouder Thom Blankers van Heusden: ,,We moeten dit samen oplossen.” © Beeld Werkt

Duizenden arbeidsmigranten extra op komst, hoe gaan we dat doen? Interview met kartrekker Thom Blankers

WAALWIJK/HEUSDEN - Het tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten in de regio is groot en wordt alleen maar groter. In 2019 moeten er antwoorden komen. Een vraaggesprek met kartrekker en wethouder Thom Blankers van Heusden: Hoe lossen we dit op?

De provincie heeft de vraag in het midden gegooid. Gemeenten in Hart van Brabant; hoeveel arbeidsmigranten moeten jullie nog huisvesten én hoe gaan jullie dat doen? 

  1. Veerponten op elektriciteit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld
    PREMIUM

    Veerponten op elektrici­teit of op waterstof? Het kàn, maar alleen met extra geld

    DE LANGSTRAAT/ ALTENA - Het binnen vijf of tien jaar inruilen van vervuilende dieselmotoren op veerponten voor duurzame alternatieven, kan alléén als daarvoor extra geld komt. Dat stelt Peter Groenestein, voorzitter van Stichting Bergsche Maasveren. Hij ­reageert op de uitkomsten van een onderzoek dat is uitgevoerd onder leiding van Twynstra Gudde, in samenwerking met enkele verenbedrijven, provincies, de ­gemeente Amsterdam en belangenorganisaties.