Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Een doorgekraste wens voor de nieuwe burgemeester

Nick hoopt dat er meer zebrapaden in Nieuwkuijk komen. Andere leerlingen pleiten voor meer ‘speeldingen’. Ook lees ik op allerlei briefjes de wens dat Willemijn van Hees een goede burgemeester zal zijn. 

Deze was ook mooi, maar vooral een tikkie ikke-ikke-ikke: ‘Ik hoop dat je veel betekent voor de gemeente.’ En dan tussen haakjes: ‘Vooral in Vlijmen. PS: ik woon in Vlijmen!’

 1. A59 dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken
  Update

  A59 dicht tussen Waalwijk en Hooipolder, vier gewonden bij twee ongelukken

  WASPIK - De A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder is vrijdagavond dicht na een ernstig ongeluk. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een auto en een busje botsten tegen elkaar waarbij drie personen in de auto gewond raakten. In de tegenovergestelde richting gebeurde een ongeval in de kijkersfile waarbij nog een gewonde viel, volgens de politie. Naar verwachting is de snelweg tussen Waalwijk en Hooipolder vanavond rond 21 uur weer vrij, een uur vroeger dan aanvankelijk werd gemeld door de ANWB.
 2. Geen uitzondering voor gasloos bouwen in Elshout
  PREMIUM

  Geen uitzonde­ring voor gasloos bouwen in Elshout

  ELSHOUT - Drie toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk De Gorsen in Elshout vangen bot met hun verzoek om hun woning tóch te mogen aansluiten op het gas. De gemeente Heusden honoreert niet hun verzoek om een uitzondering te maken op de Gaswet. Alleen als er ‘zwaarwegende redenen van algemeen belang’ zijn die het strikt noodzakelijk maken om huizen op gas aan te sluiten, kan de gemeente van de regels afwijken. En die redenen ziet Heusden niet.