Volledig scherm
PREMIUM
Onder een heerlijke avondzon waren bewoners van Elzenhoven vrijdagvond getuigen van de opening van de Beleeftuin bij hun woonzorgcentrum. © Marcel Donks

Eerste fase tuin Woonzorgcentrum Elzenhoven afgerond

SPRANG-CAPELLE - Een groepje vrijwilligers ging vorig jaar aan de slag met de realisatie van een moestuintje bij Woonzorgcentrum Elzenhoven. Het werd echter een complete Beleeftuin vol positieve prikkels.

Het verbeterplan dat Corine van de Water vorig jaar in opdracht van Woonzorgcentrum Elzenhoven maakte voor haar opleiding bood veel meer mogelijkheden dan alleen een moestuin. Meta Chabot en Mirjam Treffers van Elzenhoven gingen met de aanbevelingen van Van de Water aan de slag en peilden het enthousiasme in de buurt om het project gestalte te geven. Herman Hoefnagel was een van de eerste die zich meldde waarna er nog zes buurtbewoners volgden.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.