Het Repair Café in Kaatsheuvel
Volledig scherm
PREMIUM
Het Repair Café in Kaatsheuvel © Nicole Verhoeven-Speek

Eerste lustrum Repair Café Kaatsheuvel: 'Zelf repareren geeft voldoening’

KAATSHEUVEL - We gooien wat weg met z'n allen. Spullen met vaak slechts een klein mankement. De vrijwilligers van Repair Café Kaatsheuvel hebben er een stokje voor gestoken en geven spullen een tweede leven. Inmiddels al vijf jaar.

1107 Reparaties staan er bij Repair Café Kaatsheuvel op de teller sinds de start vijf jaar geleden. Het Repair Café is actueel. Sterker nog, SIRE is onlangs een landelijke campagne gestart met de slogan: Waardeer het, repareer het. SIRE stelt dat we het repareren een beetje uit het oog verloren zijn. Apparaten, kleding, meubels worden (te) snel afgedankt. Een belangrijke drijfveer voor Ton Visschers vijf jaar geleden om in Kaatsheuvel een Repair Café op te richten. ,,Ik heb er een bloedhekel aan om zomaar spullen weg te gooien," steekt initiatiefnemer Ton van wal. ,,Kijk eerst eens of het te repareren is. Alle reparaties registreren wij; 75% hebben wij van de stort kunnen weghouden. Dit varieert van het korter maken van een broek, tot het repareren van een stoomstrijkijzer of het plakken van een fietsband." 

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?