Volledig scherm
De winnaars van de Participatieprijzen van Baanbrekers © Baanbrekers

Eerste ‘Toffe Peer’ voor René Vos

DE LANGSTRAAT - JDA Verkeersregelaars, Bart van Wijlen, René Vos en Sunware zijn de winnaars geworden van de Participatieprijs 2019. Dat is donderdag bekendgemaakt door Baanbrekers, de organisatie voor sociale zaken en sociale werkgelegenheid van Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. De bijeenkomst had plaats in De Voorste Venne in Drunen.

De prijzen worden uitgereikt aan mensen of organisaties die zich extra inspannen ‘om werken en meedoen voor iedereen mogelijk te maken, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Toffe Peer

JDA Verkeersregelaars uit Kaatsheuvel won de Participatieprijs in de categorie Project, aannemer Bart van Wijlen uit Sprang-Capelle in de categorie Persoon en het Tilburgse bedrijf Sunware (kunststof opbergsystemen) in de categorie Ploeg. 

Aanmoedigingsprijs De Toffe Peer ging naar eigenaar René Vos van Citroën Vos in Waalwijk. Bij deze winnaars zijn één of meer mensen actief die er via Baanbrekers aan de slag zijn gegaan. 

In 2018 kwam Baanbrekers voor het eerst met de Participatieprijs. Toen telde deze prijs drie categorieën. Dit jaar is de vierde categorie Toffe Peer toegevoegd. Dit is een aanmoedigingsprijs voor personen die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Elke categorie telde drie genomineerden waarop iedereen de afgelopen weken kon stemmen. 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.