Volledig scherm
PREMIUM
In Brabant vallen de meeste verkeersdoden. De provincie plaatste eerder al borden om automobilisten te wijzen op de maximaal toegestane snelheid. © Beeld Werkt

Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg

WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet. 

Wanneer de trajectcontrole tussen Waalwijk en Tilburg precies in werking wordt gesteld, is nog niet duidelijk. Volgens het openbaar ministerie wordt het, als het zover is, zeker een week van tevoren aangekondigd. ,,Via lokale media en borden langs de weg.” In het voorjaar van 2020 moeten alle systemen het doen.

  1. LIVE | Tussenstand opbrengst Elfstedenzwemtocht: 2,7 miljoen euro

    LIVE | Tussen­stand opbrengst Elfsteden­zwem­tocht: 2,7 miljoen euro

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er 'bijna’ op. Nadat de Olympisch zwemmer vrijdagavond vertrok vanuit het Friese Leeuwarden is hij, na te zijn gekeerd in Dokkum, nu via Burdaard en Barthlehiem op weg naar de finish. Maarten wordt tegen half zeven op de meet verwacht. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier live voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke.