De nieuwe attractie Sindbad de Zeeman.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe attractie Sindbad de Zeeman. © Dolph Cantrijn

Eftelingfans mogen weer en dan is er nog een nieuwe attractie ook: ‘Sindbad de Zeeman, heel gaaf’

KAATSHEUVEL - Eindelijk, ook de Efteling mag weer open. En op de eerste dag na de lockdown is er nog een nieuwe attractie ook: Sirocco van Sindbad de Zeeman. Diehard-fans Erwin Boudewijns en Nick Geerlings uit Veldhoven waren er woensdagmorgen als eersten bij. 

 1. Simpele alcoholboete SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’
  PREMIUM

  Simpele alcoholboe­te SV Capelle is nu een al jaren durend juridisch steekspel: ‘Dit móet rechtgezet worden’

  WAALWIJK - Alweer ruim drie jaar geleden kreeg SV Capelle een boete voor het schenken van alcohol aan minderjarigen. Die boete is al lang en breed betaald, maar nog altijd zijn SGP-raadslid Henk van Zelst en de gemeente Waalwijk verwikkeld in een juridische strijd. De kosten daarvan gaan die van de originele boete inmiddels ruimschoots te boven. Maar het is inmiddels voor beide partijen een principekwestie geworden.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.