Volledig scherm
Verdachte Zamir M. en de vermoorde Laura Korsman. © Renée van den Kerkhof/AD

Eis: 18 jaar cel en tbs voor verdachte moord Werkendamse studente Laura Korsman

Vandaag staat Zamir M., verdachte van de moord op zijn ex-vriendin Laura Korsman, voor de rechter in Utrecht. Onze verslaggever is erbij en twittert vanuit de rechtbank. 

Korte samenvatting van de zaak

Op 11 juli 2018 werd het levenloze lichaam van Laura Korsman (24) gevonden, in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Een paar uur later werd haar ex-vriend Zamir M. aangehouden in Nieuwegein. Nadat Laura eerder de relatie beëindigde, begon M. haar lange tijd te stalken. Telefonisch, bij haar thuis en op haar werk in het UMC. Laura deed aangifte en M. kreeg een straatverbod. 

Ook kreeg Laura een alarmknop van de politie, mocht M. zich weer laten zien. M. heeft in een eerdere zitting niet ontkend dat hij op de dag van de moord aanwezig was in de woning van Laura en zal, volgens zijn advocaat, vandaag ook meer openheid van zaken geven. Ook gaat het Openbaar Ministerie vandaag een strafeis uitspreken.

Lees hier meer over die fatale 11 juli 2018.

De zitting

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.