Volledig scherm
Verdachte Zamir M. en de vermoorde Laura Korsman. © Renée van den Kerkhof/AD

Eis: 18 jaar cel en tbs voor verdachte moord Werkendamse studente Laura Korsman

Vandaag staat Zamir M., verdachte van de moord op zijn ex-vriendin Laura Korsman, voor de rechter in Utrecht. Onze verslaggever is erbij en twittert vanuit de rechtbank. 

Korte samenvatting van de zaak

Op 11 juli 2018 werd het levenloze lichaam van Laura Korsman (24) gevonden, in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Een paar uur later werd haar ex-vriend Zamir M. aangehouden in Nieuwegein. Nadat Laura eerder de relatie beëindigde, begon M. haar lange tijd te stalken. Telefonisch, bij haar thuis en op haar werk in het UMC. Laura deed aangifte en M. kreeg een straatverbod. 

Ook kreeg Laura een alarmknop van de politie, mocht M. zich weer laten zien. M. heeft in een eerdere zitting niet ontkend dat hij op de dag van de moord aanwezig was in de woning van Laura en zal, volgens zijn advocaat, vandaag ook meer openheid van zaken geven. Ook gaat het Openbaar Ministerie vandaag een strafeis uitspreken.

Lees hier meer over die fatale 11 juli 2018.

De zitting

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.