Volledig scherm
PREMIUM
Mari (man in het midden met blauwe jas) is sinds 1963 trouwe RKC Supporter. De kleine jongen is Dani, zijn opa Bart Bool is de man met gele jas. Man met beige jas is Piet de Werd. Man helemaal rechts is Dré Engel © Roel van der Aa

Elke dag langs de lijn voor een dagelijkse dosis RKC. ‘Als we promoveren, gaat er een fles whisky leeg’

WAALWIJK - Weer of geen weer, dagelijks woont een groepje trouwe supporters de training van de Waalwijkse club bij. Ook nu er dit weekend extra veel op het spel staat. ,,De zenuwen voor de wedstrijd tegen Excelsior komen morgenochtend pas.”

Ze zijn laat vandaag, constateert Mari van der Velden als hij om half elf op zijn horloge kijkt. Tien minuten later komen de spelers het veld op lopen. ,,Dat is nou zo’n goede voetballer”, roept Van der Velden net hard genoeg zodat Paul Quasten lacht en opkijkt tijdens het veters strikken. Van der Velden komt sinds 1963 elke training kijken. ,,Inmiddels hoor ik bij het meubilair”, grapt hij.

  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.
  2. Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    Voor de beste plaatsen bij Muziek­feest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.