Volledig scherm
PREMIUM
Beppie Bogers, Jaap Branderhorst en Trees Vermeulen zitten lekker aan de koffie bij Buurthuis Vrijhoeve in Sprang-Capelle, en maken een praatje met passerende kiezers. © Gert-Jan Buijs

Europa is superbelangrijk! Vinden zij die stemmen ...

We mogen weer het Europees Parlement kiezen. Hartstikke belangrijk natuurlijk, maar bij de stembureaus in de Langstraat hangen ze nou niet bepaald met de benen buiten.

‘Kom effe zitten’

Als je je ergens welkom voelt dan is het wel bij het stembureau in Buurthuis Vrijhoeve in Sprang-Capelle. Voor de ingang staat een tafeltje, bloemetje erop. In de zon genieten Jaap Branderhorst (71) en Trees Vermeulen (78) van een tas koffie, geschonken door Beppie Bogers, gastvrouw van de wekelijkse inloopochtend. Als mensen van het goede leven vormen ze graag een welkomstcomité voor de mondjesmaat passerende kiezers. ,,Kom effe zitten.”

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.