Een deel van de Admiraalsweg in Drunen. De gemeente Heusden wil de weg een grote opknapbeurt geven, maar het geld ontbreekt nog.
Volledig scherm
Een deel van de Admiraalsweg in Drunen. De gemeente Heusden wil de weg een grote opknapbeurt geven, maar het geld ontbreekt nog. © Google Maps

Fietser moet zorgen voor geld om weg in Drunen aan te pakken

DRUNEN - Áls het zover komt, wordt het een hele klus. De Admiraalsweg in Drunen is immers niet zomaar een weggetje, dus moet bij een opknapbeurt met heel veel dingen rekening worden gehouden. Toch gaat Heusden ermee aan de slag. Omdat er speciaal oog is voor fietsers, groeit de hoop op een flinke bijdrage uit de provinciale subsidiepotten. Zónder zo'n bijdrage gaat het feest waarschijnlijk niet door.

  1. Minister: omstreden bestrijdingsmiddel eikenprocessierups is ‘veilig’
    PREMIUM

    Minister: omstreden bestrij­dings­mid­del eikenpro­ces­sie­rups is ‘veilig’

    DEN HAAG/DEN BOSCH - Xentari, een omstreden bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups, is volgens landbouwminister Carola Schouten ‘veilig’. Dat stelt ze in antwoord op Kamervragen van D66 naar aanleiding van een artikel in het Brabants Dagblad. Daarin legde boswachter Frans Kapteijns de link tussen massale sterfte van kool- en pimpelmezen, natuurlijke vijanden van de jeukrups, en Xentari.