Volledig scherm

Finalisten koffieconcerten Utopia 30 juni in de ring

DRUNEN - De finale van de reeks koffieconcerten in De Voorste Venne in Drunen heeft plaats zondag 30 juni. Publiek mag gratis naar binnen. De zaal gaat open om 10.30 uur, de eerste finalist speelt om 11.00 uur. Rond 12.45 uur is de winnaar bekend.

De finale is het slotstuk van een periode van acht maanden waarin een aantal jonge musici heeft opgetreden tijdens de koffieconcerten in Utopia, in cultureel centrum De Voorste Venne. Het publiek trad op als jury. De drie musici met de hoogste score gaan nu in de finale uitmaken wie met de eerste prijs aan de haal gaat. De stem van het publiek is daarbij ook nu bepalend.

In de prijzen

Pianist Aarón Ormaqza Vera kreeg jarenlang les op het Sergei Rachmaninov Conservatorium in Santiago de Guayaquil in Ecuador. In 2016 behaalde hij z'n diploma aan de Holy Spirit University. Nu studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam. Alexandra Kaptein won al op haar zesde de eerste prijs bij ‘Jugend musiziert’ in Duitsland. Vele competities en prijzen zouden nog volgen voor de pianiste. 

Ook het duo Danielle Daoukayeva (viool) en pianiste Gulmira Issabekova is finalist. Daoukayeva  won in 2016 al eens het Euro Concours Viool. De in Kazachstan geboren Issabekova studeert klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.