Volledig scherm
Jill ontvangt als 'Doener van de Maand' een taart, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees. © privecollectie

'Flessenmeisje' Jill krijgt Drunense prijs: 'Bijzondere prestatie voor een tienjarige’

DRUNEN - Het ‘flessenmeisje’ Jill van Haaren uit Drunen is benoemd tot eerste ‘Doener van de Maand’ in de gemeente Heusden. ,,Van een kleine actie voor een goed doel zoiets groots maken, is een bijzondere prestatie voor een tienjarige.”

Een aanstekelijk voorbeeld voor anderen, vindt burgemeester Willemijn van Hees, die haar woensdagmiddag verraste met een informeel bezoekje en een grote slagroomtaart. ,,Best spannend”, geeft Jill toe.

Lege flessen voor dieren Australië

Ook kreeg Jill een fles, ditmaal niet voor het goede doel, maar een navulbare waterfles voor eigen gebruik. Gelukkig maar, want ze heeft de afgelopen maand genoeg flessen gezien. De ondernemende tiener haalde in Drunen en wijde omstreken 3035 lege flessen op. Het statiegeld levert bijna duizend euro op voor de opvang en verzorging van dieren in Australië, die gewond raakten door de bosbranden. 

Haar inzet voor hulp aan de andere kant van de wereld is niet onopgemerkt gebleven. Van Hees: ,,Voor de ‘Doener van de Maand’ kijken we naar bijzondere prestaties van mensen voor de samenleving en Jill viel daarbij op.”

Lovende woorden uit Taronga Zoo

Volledig scherm
Een trotse Jill met de totaalopbrengst van haar flessenactie voor de opvang van dieren in Australië, die gewond raakten door de branden van de afgelopen tijd. © privécollectie

De donatie is begin februari rechtstreeks overgemaakt aan de Australische Taronga Zoo. Een bestemming die zorgvuldig door haar tante, die woonachtig is in Nieuw-Zeeland, is uitgezocht en voornamelijk gewonde koala’s opvangt.

Jill glimt van trots bij de gedachte ooit één van de koala’s vast te houden die dankzij haar hulp is gered. Als dank voor haar inzet heeft Jill een certificaat ontvangen. ‘Truly amazing!’ zijn de lovende woorden van Tarongo Zoo. De burgemeester is het hier volledig mee eens; deze jongedame weet van aanpakken. 

Jill maakt van de gelegenheid gebruik om toch even de ambtsketting te dragen. Een (jeugd)burgemeester in spé? “Alleen als ik dan ook carnaval kan vieren.”