Volledig scherm
Politiecontrole in de Langstraat © Facebook/Politie gemeente Waalwijk

Flink wat bestuurders op de bon bij controles in de Langstraat: drie boetes voor vasthouden telefoon op de fiets

WAALWIJK - Vanaf afgelopen maandag mag je geen telefoon meer vasthouden op de fiets. Dat hebben drie fietsers in Waalwijk geweten. Zij kregen maandag een boete van 95 euro. Dat meldt de politie dinsdag op Facebook.

Dat gebeurde bij een controle van de politie.

Eerder afgelopen week vonden ook al twee controles plaats. Dinsdag en donderdag zijn in Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen en Rijen meerdere verkeerscontroles gehouden. 

Te hard rijden

In Kaatsheuvel aan de Europalaan reden 19 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid daar was 87 kilometer per uur. 10 mensen droegen geen autogordel en zes brommers hadden een te hoge constructiesnelheid. Een persoon reed met een verlopen rijbewijs.

In Waalwijk vond de controle plaats aan de Wilhelminastraat. Daar reed een persoon zonder rijbewijs, een persoon droeg geen helm op de bromfiets, twee mensen hadden de lading van hun aanhanger niet afgedekt/vastgezet en vijf brommers hadden een te hoge constructiesnelheid. Ook vond in Waalwijk een controle plaats aan de Akkerlaan. Daar overtraden vier mensen de maximale snelheid, de hoogst gemeten was daar 72 kilometer per uur. Aan de Ambriosiusweg reden maar liefst twaalf mensen te hard. Daar haalde iemand zelfs de 92 kilometer per uur. Een scooterrijder had geen rijbewijs en één persoon werd beboet omdat hij onnodig lichtsignalen gaf. Hij probeerde een andere weggebruiker te waarschuwen voor de controle. Aan de Gaard hadden vier snorfietsen een te hoge constructiesnelheid en reed er ook een zonder rijbewijs. 

In Rijen werd gecontroleerd aan de Hannie Schaftlaan. Daar reden 10 mensen te hard waaronder een 94 kilometer per uur.