Volledig scherm
De kaartende mannen van de herensociëteit in Café Centraal in Waalwijk. © Luuk Aarts

Fotoboek over Waalwijks Café-Centraal
in twee weken uitverkocht; herdruk komt er niet

WAALWIJK - Het fotoboek van fotograaf Luuk Aarts over het Waalwijkse ‘Café-Centraal’ is uitverkocht. In goed twee weken gingen alle driehonderd exemplaren over de toonbank. Aarts is trots, maar een herdruk komt er niet, zo laat hij desgevraagd weten. 

Herdruk is onbetaalbaar, zegt Aarts. De kans dat uitgeverij Baard & Kale nog eens driehonderd boeken verkoopt, is klein, zo schat hij in. ,,Dit was eigenlijk al een riskante onderneming, maar we vinden het geweldig dat het boek zo goed is aangeslagen. De opbrengst gaan we steken in een volgende publicatie over Waalwijk.” Waar die volgende publicatie over zal gaan, weet Aarts nog niet. 

Aarts besloot begin dit jaar een boek te maken over het plaatselijke café.Uitbaatster Zus Leenheers werd getroffen door een hersenbloeding. Als Zus de deur zou sluiten, zouden alleen nog herinneringen resten aan het ruim 100 jaar oude Waalwijkse etablissement. Dat zou doodzonde zijn, vond Aarts die het café zelf regelmatig bezocht. Daarom besloot de Waalwijker met toestemming van Zus café Centraal met zijn gasten - van herensociëteit tot vaste gasten aan de toog - te vereeuwigen.