Volledig scherm
PREMIUM
Henny verloor in één jaar tijd haar tweede man Arie én geliefde zoon Pascal. Uit verdriet heeft ze de ogen van haar zoon op haar borsten laten tatoeëren. © Michel Szulc Krzyzanowski

Fotograaf brengt zevende boek uit over Waalwijkse Henny: ‘Schokkend om te horen wat haar allemaal is overkomen’

OOSTERHOUT - Zij was 16 jaar oud en werkte aan de lopende band in een koekjesfabriek. Hij een 25-jarige fotograaf op zoek naar een werkende jongere voor een boek. Nooit had Michel Szulc Krzyzanowski kunnen bedenken dat die ontmoeting met Henny Arendse zou uitmonden in misschien wel de langste fotodocumentaire ter wereld. Al 44 jaar volgt hij de Waalwijkse. Vandaag wordt het zevende boek gepresenteerd. ,,Dat ik Henny heb ontmoet, voelt als een geschenk.”

Szulc Krzyzanowski (70) reist voor zijn werk als nomade de wereld over. Toch houdt hij altijd contact met Henny. Als haar leven weer allerlei wendingen neemt, zoekt de fotograaf haar op in Waalwijk. ,,Dan schreeuwt dat om een nieuw fotoboek.” Zo ging het ook nu weer: de moeder van zes kinderen verloor in één jaar haar tweede man Arie én geliefde zoon Pascal. ,,Henny is daardoor sterk veranderd, ze staat op een andere manier in het leven.”

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.