Volledig scherm
PREMIUM
Fotografe Cootje Versteeg-Mandemakers bladert samen met een bezoeker door een fotoserie heen © Sydney Douwes

Galerie Kunstkip in Waalwijk: toegankelijk voor zowel bezoeker als kunstenaar

WAALWIJK - Een kunstgalerie die zowel amateur als professionele kunstenaars een podium geeft. Stichting Kunstkip opende dit weekend haar deuren.

Kunst is prachtig, populair, plezierig, perfect, publiek en persoonlijk. Dat is waar het laatste deel van de naam, kip, van de stichting op slaat. Én de kunst bij Kunstkip is betaalbaar en divers. ,,Toch past alle kunst weer bij elkaar", vertelt voorzitter Corine Kroezen. ,,In elke ruimte exposeren een of meerdere kunstenaars die op een bepaalde manier weer verbonden zijn met elkaar door bijvoorbeeld kleur- of materiaalgebruik."

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.