Volledig scherm
PREMIUM
Fotografe Cootje Versteeg-Mandemakers bladert samen met een bezoeker door een fotoserie heen © Sydney Douwes

Galerie Kunstkip in Waalwijk: toegankelijk voor zowel bezoeker als kunstenaar

WAALWIJK - Een kunstgalerie die zowel amateur als professionele kunstenaars een podium geeft. Stichting Kunstkip opende dit weekend haar deuren.

Kunst is prachtig, populair, plezierig, perfect, publiek en persoonlijk. Dat is waar het laatste deel van de naam, kip, van de stichting op slaat. Én de kunst bij Kunstkip is betaalbaar en divers. ,,Toch past alle kunst weer bij elkaar", vertelt voorzitter Corine Kroezen. ,,In elke ruimte exposeren een of meerdere kunstenaars die op een bepaalde manier weer verbonden zijn met elkaar door bijvoorbeeld kleur- of materiaalgebruik."

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.