Volledig scherm
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (VVD) in gesprek met demonstranten. © Bart Maat/ANP

Gaswinning Waalwijk mag worden uitgebreid, ondanks felle protesten betrokkenen

WAALWIJK - Minister Eric Wiebes van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat keurt het winningsplan van Vermilion Energy voor verdere ontwikkeling van het Waalwijk gasveld goed. Dat heeft het Rijk deze woensdag bekendgemaakt. 

Tegen het voornemen van Vermilion is fel actie gevoerd. Honderden betrokkenen dienden een zienswijze in tegen het plan van het bedrijf. Ook de betrokken gemeenten, het waterschap en de provincie keerden zich tegen het gaswinningsplan Waalwijk-Noord.  

Fracks

Vermilion wil nog tot 2026 gas blijven winnen in Waalwijk en daarbij gebruik maken van enkele fracks. De protesten richten zich onder meer op milieuschade en angst voor verzakkingen en de eventuele afhandeling daarvan.  

In Waalwijk-Noord wordt sinds 1991 gas gewonnen. Volgens het ministerie is er sinds die tijd nooit een schademelding geweest door de gaswinningsactiviteiten. 

Volledig scherm
Het gaswinningsgebied Waalwijk-Noord © nvt
  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.