Basisscholen De Dromenvanger en Leilinde in Oudheusden.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisscholen De Dromenvanger en Leilinde in Oudheusden. © Beeld Werkt

Geen blanco cheque voor scholen Heusden

VLIJMEN/OUDHEUSDEN - Heusden wil in volle vaart door met de voorbereidingen voor noodzakelijke nieuwbouw van de basisscholen De Dromenvanger en De Leilinde in Oudheusden. Dat door gestegen bouwkosten, hogere kwaliteitseisen en de wens om zo energiezuinig mogelijk te bouwen de kosten hoger gaan uitpakken dan gedacht, neemt de politiek voor lief. Maar er zijn wel grenzen aan wat het mag kosten.

Om die reden ‘dwong’de gemeenteraad gisteravond af dat géén sprake mag zijn van een blanco cheque. In de samenwerkingsovereenkomst met de twee schoolbesturen (Scala en Willem van Oranje) komt daarom een 'plafondbedrag’: dit mag het kosten en meer niet.

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”