Volledig scherm
Voor de opening van de hondenspeeltuin was de belangstelling behoorlijk. © Kees Klijn

Geld voor hondenspeeltuin en voor Speelberg Vlijmen

VLIJMEN - De Speelberg Vlijmen is als tweede geëindigd bij de Brabantse verkiezing 'Kern met Pit' 2018. Hoewel daarmee geen plaats werd afgedwongen in de landelijke finales op 30 maart, was de tweede plaats wel goed voor een cheque van duizend euro.

De Speelberg is een Vlijmense stichting die zich inzet voor het vergroten van de onderlinge contacten tussen de bewoners van wijk de Vliedberg in Vlijmen. Dat probeert de stichting te doen door bijvoorbeeld de aanleg van een speelpark en door het organiseren van allerlei activiteiten in de wijk.

Overigens was er ook duizend euro voor de hondenspeeltuin Vlijmen, een ander project dat een gooi deed naar de eerste prijs bij de verkiezing Kern met Pit, een initiatief van de Heidemaatschappij en ingenieursbureau Arcadis. 

De hondenspeeltuin is een speelplaats voor zowel honden als de baasjes.

Hangouderen

Inmiddels heeft Buurt Bestuurt op de Vliedberg een nieuw initiatief ingediend voor Kern met Pit. De bedoeling is dit jaar de 'hangouderen' in de wijk een dak boven het hoofd te geven.

Als dat lukt, kan het initiatief rekenen op duizend euro en krijgt Buurt Bestuurt op de Vliedberg het predicaat 'Kern met Pit'.