Angela Rokven (links) en Denise Jongbloed in de moestuin van de Vossenberg in Kaatsheuvel, die ook een belangrijke rol speelt bij het welzijn van de bewoners én van de omringende wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela Rokven (links) en Denise Jongbloed in de moestuin van de Vossenberg in Kaatsheuvel, die ook een belangrijke rol speelt bij het welzijn van de bewoners én van de omringende wijk. © foto Ricardo Smit

Geluk is straks voor iedereen weer
heel gewoon in het zorgcentrum

Geluk, zorggroep Elde Maasduinen, met onder meer De Vossenberg in Kaatsheuvel en Antoniushof in Waalwijk, wil er meer van. Voor cliënten meer leefgeluk en voor medewerkers meer werkgeluk. De Erasmus Universiteit helpt.

Het geluksniveau in de twaalf locaties van Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) moet de komende jaren een fikse oppepper krijgen. Er is zelfs een zogeheten Chief Happiness Officier aangenomen om te zorgen dat de werknemers met het grootste plezier hun werk kunnen doen. Die Chef Geluk is nog niet beschikbaar, melden kwaliteitsverpleegkundige Denise Jongbloed bij de Vossenberg in Kaatsheuvel en Angela Rokven, directeur sociaal ondernemen. Zij begint pas per 1 oktober.