Volledig scherm
De drie gemeentewapens op een rijtje. © Henk van Noorloos

Gemeentewapens Altena; collectors items voor het goede doel

Wie nog een tastbare herinnering aan de voormalige Altenagemeenten zoekt ... er zijn herdenkingstegeltjes. En je steunt er nog een goed doel mee ook. 

Klokslag 0.00 uur zijn de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem namen uit het verleden en doen we het dus voortaan met de gemeente Altena. 

Om die voormalige gemeenten niet meteen helemaal naar de vergetelheid te slingeren heeft ontwerper Henk van Noorloos voor elk een herdenkingstegeltje ontworpen met het oude gemeentewapen. 

Het zijn dus drie tegeltjes van 10 bij 10 centimeter en ze kosten 7,50 per stuk. Wie drie vliegen in één klap wil slaan betaalt het luttele bedrag van 20 euro. 

Volledig scherm
Henk van Noorloos met de Woudrichemse versie. © Henk van Noorloos

Of ze over een eeuw of wat bij Tussen Kunst en Kitsch een fortuin zullen opbrengen is zeer de vraag maar de opbrengst gaat wel naar het goede doel, namelijk projecten van stichting Edukans. Bestellen kan door te mailen naar ontwerper Henk van Noorloos, henk@vannoorloos.net

De eerste set zal op 2 januari a.s. tijdens de receptie op het nieuwe gemeentehuis worden aangeboden aan Marcel Fränzel,  (waarnemend) burgemeester van Altena.