Volledig scherm
De drie gemeentewapens op een rijtje. © Henk van Noorloos

Gemeentewapens Altena; collectors items voor het goede doel

Wie nog een tastbare herinnering aan de voormalige Altenagemeenten zoekt ... er zijn herdenkingstegeltjes. En je steunt er nog een goed doel mee ook. 

Klokslag 0.00 uur zijn de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem namen uit het verleden en doen we het dus voortaan met de gemeente Altena. 

Om die voormalige gemeenten niet meteen helemaal naar de vergetelheid te slingeren heeft ontwerper Henk van Noorloos voor elk een herdenkingstegeltje ontworpen met het oude gemeentewapen. 

Het zijn dus drie tegeltjes van 10 bij 10 centimeter en ze kosten 7,50 per stuk. Wie drie vliegen in één klap wil slaan betaalt het luttele bedrag van 20 euro. 

Volledig scherm
Henk van Noorloos met de Woudrichemse versie. © Henk van Noorloos

Of ze over een eeuw of wat bij Tussen Kunst en Kitsch een fortuin zullen opbrengen is zeer de vraag maar de opbrengst gaat wel naar het goede doel, namelijk projecten van stichting Edukans. Bestellen kan door te mailen naar ontwerper Henk van Noorloos, henk@vannoorloos.net

De eerste set zal op 2 januari a.s. tijdens de receptie op het nieuwe gemeentehuis worden aangeboden aan Marcel Fränzel,  (waarnemend) burgemeester van Altena.

  1. Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle media-aandacht gaat sluiting van woning te ver’

    Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle me­dia-aan­dacht gaat sluiting van woning te ver’

    BREDA/WAALWIJK - Is de tijdelijke sluiting van de woning van de ouders van topturner Yuri van Gelder een te zwaar middel? Hun advocaat Vincent Poelmeijer vindt van wel, de vondst van drugs in hun huis heeft geleid tot massale media-aandacht. ,,Daar gaan ze al erg gebukt onder.” De gemeente Waalwijk ziet geen reden om van de gebruikelijke aanpak af te wijken. Rechter J. Siekstra doet binnen een week uitspraak of de woning inderdaad voor drie maanden op slot gaat.
  2. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.