Geschoten bij overval op juwelier in Waalwijk, twee eigenaren vastgebonden en mishandeld

videoWAALWIJK - Er is zaterdagavond rond 22.00 een overval gepleegd op juwelier Franc Cortenbach en de woning daarboven aan de Grotestraat in Waalwijk. Daarbij is geschoten. Volgens de politie lijkt het erop dat er drie daders betrokken zijn bij de overval. De twee eigenaren van de zaak werden vastgebonden en mishandeld.

De zaak was dicht ten tijde van de overval, maar de eigenaren die erboven wonen waren wel thuis. Op het moment dat de eigenaresse wat gestommel beneden hoorde, nam ze poolshoogte. Voor ze het wist stond ze oog in oog met een gemaskerde man. Die gaf haar een flinke duw, waardoor ze op de grond viel. Direct daarna stapten er nog twee overvallers binnen, zo reconstrueert de politie na haar verklaringen. Het gaat volgens de politie om opvallend lange mannen, rond de 1,90 meter. Ze droegen witkleurige maskers. 

Terwijl de vrouw werd vastgebonden, ontstond een worsteling met de man des huizes, waarna ook hij werd vastgebonden. Op enig moment in de woning losten de overvallers een schot. Dat gebeurde volgens juwelier Cortenbach toen de overvaller het wapen op zijn gezicht richtte. Er kwam geen kogel uit het vuurwapen. 

Zaak vol rook

Terwijl de eigenaren in hun huis lagen, drongen de overvallers vervolgens de juwelierszaak binnen. Of zij daar iets gestolen hebben weet de politie nog niet. De etalage aan de straatzijde oogde na de overval onaangeraakt. Het alarmsysteem ging direct aan, waardoor de hele ruimte zich vulde met rook. Waarschijnlijk vluchtten de daders na de overval richting de Winterdijk.

Het echtpaar dat de juwelier runt raakte niet ernstig gewond, maar was wel erg geschrokken. Voor de zekerheid zijn ze nagekeken in een ambulance. Daarna zijn ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB

Geschoten

,,Een getuige meldt dat er rond het tijdstip een harde knal te horen, wat mogelijk een schot kon zijn", zei de politiewoordvoerder zaterdagavond. Na onderzoek, dat in de nacht doorging, bleek dat er inderdaad een schot in de lucht is gelost. Dat gebeurde binnen in de winkel. 

Er waren kort na de overval de nodige mensen op straat, de juwelier is gevestigd in het centrum. Maar niemand zei iets gezien te hebben. De politie heeft de straat met linten afgezet. De technische recherche was tot in de nacht bezig met onderzoek. Dat richtte zich ook op het steegje naast de juwelier, waaraan de achterzijde van de winkel grenst.

In de loop van zondagochtend verwacht de politie met meer informatie te kunnen komen. 

Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB
Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB
Volledig scherm
Overval op juwelier Grotestraat Waalwijk © FPMB
Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB
Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB
Volledig scherm
Overval op juwelier in Waalwijk © FPMB