Volledig scherm
Sleeuwijker Leon van Haaften maakte het hart voor zijn vriendin, met wie hij deze zomer gaat trouwen. © Cor de Kock

Gigantisch hart van verliefde Sleeuwijker is nu officieel legaal

Het kunstwerk van metaalbewerker Leon van Haaften uit Sleeuwijk mag blijven staan waar het nu staat en hoeft zelfs geen centimeter te worden verplaatst. De gemeente heeft de aangevraagde vergunning alsnog goedgekeurd. ,,Dat is mooi nieuws’’, reageert de maker. 

,,Ik zat er eigenlijk ook niet op te wachten om het ding te verplaatsen.’’ Het kunstwerk weegt 1500 kilo. Van Haaften maakte het kunstwerk als huwelijksaanzoek voor zijn vriendin en plaatste het - zonder vergunning - in park De IJsbaan. Desondanks sloten inwoners het werk van de Sleeuwijker in hun hart.

Van Haaften is erg blij dat het kunstwerk dat hij maakte gewoon in park De IJsbaan kan blijven staan. ,,Ik heb er veel reacties op gekregen, overwegend positief. Na school zie ik geregeld kinderen die met het kunstwerk op de foto gaan. Ontzettend leuk.’’

Hij maakte het werk, dat de vorm heeft van een groot hart, voor zijn vriendin, met wie hij op 31 augustus gaat trouwen. Hij plaatste het in het park, maar zonder vergunning. Daardoor stond het hart er illegaal. Inwoners en politiek vroegen de gemeente of er een oplossing mogelijk was, desnoods op een andere plek. De gemeente adviseerde Van Haaften een zogenoemde omgevingsvergunning aan te vragen. De kosten daarvan zouden dan voor rekening van Altena komen. Met het goedkeuren van de vergunning staat het kunstwerk er nu legaal.

  1. Veiligheidsregio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    Veilig­heids­re­gio peilt mening over NL-Alert na brand Waalwijk

    WAALWIJK - Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant houdt op internet een enquête over de ervaringen met het NL-Alert tijdens de brand bij afvalverwerkingsbedrijf Maton in Waalwijk. De brandende berg bouwafval zorgde voor veel rook, die richting Waalwijk trok. Er ging maandagavond twee keer een oproep uit om ramen en deuren gesloten te houden, maar niet iedereen kreeg de berichten op z'n mobiel binnen, zo bleek uit de vele reacties.