Ahmet en Fatima maken de voedselpakketten gereed om te gaan bezorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmet en Fatima maken de voedselpakketten gereed om te gaan bezorgen. © Roel van der Aa

Goede daden doen moet je altijd, maar tijdens de ramadan nog iets meer

Voor de islamitische gemeenschap loopt de ramadan op zijn einde. Bij die ramadan hoort ook iets goed doen voor je medemens. Ahmet (21) doet dat, op de fiets. Hij brengt maaltijden rond vanuit De Tavenu.

De tafels bij jongerencentrum De Tavenu raken steeds verder gevuld met rijkelijk gevulde plastic maaltijdbakjes. Halal eten uit vele windstreken, veelal gemaakt door islamitische huismoeders, voor wie de ramadan komend weekend eindigt. Die bakjes worden zometeen naar gezinnen of mensen gebracht die het niet zo makkelijk hebben.

  1. In onze straat sloeg dé wolf toe: ‘Er was een heel bloedspoor, mama!’
    PREMIUM

    In onze straat sloeg dé wolf toe: ‘Er was een heel bloedspoor, mama!’

    Als wij met de hond wandelen, móeten we van de kinderen altijd even naar de lammetjes om de hoek, schreef ik nog geen week geleden op dit plekje. Het gaat om een stuk gras op hemelsbreed hooguit een paar kilometer van Hedikhuizen, waar een wolf in een week tijd tientallen schapen doodbeet. Maar dat dat beest écht hier zou komen… In ónze straat, nota bene aan de rand van een speeltuin en nieuwbouwwijk waar de afgelopen jaren honderden huizen de grond uit zijn gestampt.