Volledig scherm
PREMIUM
Gids Hermen van Krieken (met kijker) speurt de Almkerkse golfbaan af naar vogels. © Ricardo Smit

Golfers en vogelaars speuren naar bijzondere vogels op golfpark Almkreek: ‘Kijk, een scholekster’

ALMKERK - Een opvallende klant zaterdag op de Almkerkse golfbaan. De niet-alledaagse spotvogel is gesignaleerd.

In alle vroegte verzamelden vogelliefhebbers en golfers zich zaterdagochtend op golfpark Almkreek. Niet om een aantal holes te lopen maar om vogels te spotten. Tijdens de twintigste Bird Watching Day telden zij ook dit jaar weer vogels op golfbanen door het hele land. ,,Kijk, daar vliegt een scholekster’’, wordt er al snel geroepen als de wandeling nog maar net is begonnen. De vogel vliegt voorbij en wordt snel opgeschreven. De eerste vogel is gespot.

 1. Paardensportvereniging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gerealiseerd
  PREMIUM

  Paarden­sport­ver­e­ni­ging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gereali­seerd

  ALMKERK/SLEEUWIJK - Paardensportvereniging De Nieuwe Roef wil het liefst verplaatsen als voor Altena Road Runners de nieuwe atletiekaccommodatie waar al jaren naar wordt uitgezien, wordt gerealiseerd. Het blijven zitten op de huidige locatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk zal dan problemen geven voor de paarden en de vereniging kan dan ook niet door ontwikkelen. De voorkeur gaat uit, samen met andere verenigingen, naar het realiseren van een hippisch centrum. Daarvoor heeft men het oog laten vallen op de locatie aan de Roefweg 5.
 2. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.