Volledig scherm
PREMIUM
Bij wijze van experiment kunnen automobilisten in het centrum van Waalwijk het eerste uur hun auto gratis parkeren. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Gratis parkeren lokt geen extra bezoekers naar Waalwijk

WAALWIJK - Gratis parkeren leidt niet tot meer bezoekers in het centrum van Waalwijk. Ook draaien de ondernemers geen betere omzetten. Dat blijkt uit de evaluatie van de parkeerproef die het afgelopen jaar in Waalwijk gehouden is.    

De proef met één uur gratis parkeren in het centrum van Waalwijk heeft geen positief effect gehad op de binnenstad, zo concludeert het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk. Het aantal bezoekers aan het centrum van de stad is niet toegenomen en winkeliers hoorden hun kassa's niet vaker rinkelen. Sterker nog, schrijft wethouder John van den Hoven in een brief aan de gemeenteraad: ,,Er wordt gemiddeld korter geparkeerd." Bovendien zo blijkt uit de evaluatie: Nu automobilisten gratis mogen parkeren, komen mensen minder vaak op de fiets. 

  1. De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    De held van Waspik: 'Hij heeft geleden voor anderen die lijden'

    Maarten van der Weijden is dinsdagmiddag nog maar net gearriveerd, of er stopt een auto bij zijn woning. Er staat een taart op de stoel naast de bestuurster. “Die ga ik Maarten overhandigen”, klinkt het vastberaden uit de mond van Johanny van der Westen. Ze is van de gelijknamige bakker in het naburige Raamsdonk. “We zijn vandaag gesloten, maar de prestatie van Maarten vonden we zo geweldig dat we een taart voor hem hebben gemaakt.” Speciaal voor deze topper staat erop.

Waalwijk, Heusden e.o.