Volledig scherm
De kenmerkende silo's zijn nu nog beter te zien dan vroeger, toen er nog bebouwing voor stond. © Gert-Jan Buijs

Gribus of mooi verval? Nieuwe koper, dus Martenscomplex in Waalwijk gaat plat

WAALWIJK Het heeft even geduurd maar nu gebeurt er aan de Industrieweg in Waalwijk eindelijk weer eens wat op de plek waar eens Martens Beton gevestigd was.

Tijdens de laatste crisis doekte Martens de Waalwijkse activiteiten op en concentreerde zich op de thuisbasis in Oosterhout. Geruime tijd waren de opstallen vervolgens onderhevig aan de elementen en de tand des tijds. Dat resulteerde in een behoorlijk verval, waarvan de één de schoonheid kan inzien en de ander het gewoon een gribus noemt.

Volledig scherm
Wie de nieuwe koper is, wil Martens nog niet zeggen. © Gert-Jan Buijs

Hoe dan ook, aan die situatie komt nu een einde. Inmiddels is een slopersbedrijf al een eind op streek met het platleggen van de ooit zo kenmerkende hallen.

Bij Martens Beton bevestigt directeur John Martens dat de sloopwerkzaamheden betekenen dat het terrein is verkocht. Aan wie wil hij niet zeggen. ,,Het is voor de koper nog niet het moment om de publiciteit te zoeken.”

Volledig scherm
Het terrein van Martens Beton is al behoorlijk leeg. © Gert-Jan Buijs
  1. Combinatie Mourik Infra komt met scherpste prijs voor containerhaven Waalwijk

    Combinatie Mourik Infra komt met scherpste prijs voor container­ha­ven Waalwijk

    WAALWIJK - Combinatie Mourik Infra-FL rekent de meest scherpe prijs voor aanleg van de nieuwe containerhaven in Waalwijk. De gemeente gaat op 27 augustus in verder overleg met het bedrijf. Over de hoogte van de biedingen wordt voorlopig geen mededelingen gedaan. De gemeente wil in ieder geval haast maken met de definitieve aanbesteding van het werk. Het streven is om de nieuwe containerhaven in 2020 klaar te hebben.