Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Groep uit Sprang-Capelle negeert samenscholingsverbod: zes flinke boetes

KAATSHEUVEL/SPRANG-CAPELLE - Een groep van zes mensen uit Sprang-Capelle heeft flinke boetes gekregen voor het negeren van het samenscholingsverbod. Ze kwamen met z'n zessen bij elkaar en weigerden na een waarschuwing te vertrekken. 

De groep hing wat rond aan de Meierijlaan in Kaatsheuvel. Dat is wegens het coronavirus verboden; mensen mogen maximaal met drie bijeen komen. Een woordvoerder van de gemeente kon niet zeggen of het om minderjarigen of meerderjarigen ging. In beide gevallen gaat het echter om forse boetes: respectievelijk 95 en 395 euro. 

Met de boete op zak zijn de mensen uiteindelijk toch vertrokken. Hadden ze dat toen nóg niet gedaan, volgden waar nodig dwangsommen. 

De woordvoerder benadrukte dat de gemeente niet per se streng wil optreden, maar dat het soms niet anders kan. ,,Het boetegeld is ook niet voor ons. Dat gaat naar het Rijk.”

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd omdat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus 's avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.