Volledig scherm
© Thinkstock

Grote groep jongeren maakt ruzie met tweetal in Werkendam en slaat jongen bloedneus, politie houdt vijf mensen aan

updateWERKENDAM - Twee jongens (15 en 16) zijn zaterdagmiddag in Werkendam mishandeld door enkele leeftijdsgenoten bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Zij zouden met een stroomstootwapen zijn aangevallen. Verder kreeg de 16-jarige jongen trappen tegen zijn lichaam en een klap tegen zijn neus.

Later op de dag zijn twee jongens (15 en 16) uit Gorinchem aangehouden in hun woonplaats voor openlijke geweldpleging. 

De twee Werkendammers behoorden tot een groep van zeven jongeren. Een van deze tieners had afgesproken met een jongen uit Gorinchem om een ruzie uit te praten, Ze hadden afgesproken bij het vismeertje aan de Kooi. Ineens kwam er een groep van vijftien jongens die de groep Werkendammers aanviel, zo verklaarden zij.

De politie werd ingeschakeld. Agenten gingen posten bij de Merwedebrug. Zij zagen een groep van 15 jongens aan komen fietsen.  Twee jongens werden opgepakt voor openlijke geweldpleging. Drie andere (15, 16 en 17) werden opgepakt omdat zij zich niet konden legitimeren. 

In de loop van zaterdagavond kwamen zij allemaal weer op vrije voeten. De politie doet onderzoek. 

  1. Opgravingen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    Opgravin­gen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    WERKENDAM - Nieuwe archeologische onderzoeken in gebied De Burcht in Werkendam hebben nieuwe feiten naar boven gebracht over de geschiedenis van het dorp Zo blijkt de hoofdburcht meer naar het westen te hebben gelegen, op de plaats waar al in 2006 muurwerken werden aangetroffen. De oorspronkelijk vroeg veertiende eeuwse bebouwing moet zelfs nog meer naar het (zuid)westen gezocht worden, laat de gemeente Altena weten. Na de zomer komt het definitieve rapport naar buiten.