Volledig scherm
Lindsay Verhoofstad uit Waalwijk is een echte konijnenvriend. © Olaf Smit

Grote opkomst bij tentoonstelling
kleindieren Waalwijkse manege

WAALWIJK - De mooiste konijnen, cavia’s, sierduiven en kippen uit Zeeland, Zuid-Holland en Brabant waren dit weekeinde te zien bij Manege PSV de Paardenvriend in Waalwijk.

Voor de vijfde keer werd bij de Waalwijkse manege de kleindierententoonstelling gehouden. In een speciale knuffelhoek konden de kleintjes even lekker spelen en knuffelen met de dieren.

,,Sommige ouders waren er niet zo blij mee dat hun kind van top tot teen onder het stro zat” vertelt Piet Stokkermans lachend. Hij is de secretaris van Pluimvee en konijnen vereniging Waalwijk en Omstreken. ,,Vroeger zaten we in het Lido maar de opkomst hier in de schitterende manege van de Paardenvriend was écht boven verwachting.” 

Enkele erkende keurmeesters deelden de punten uit voor bijna 400 dieren en zondagmiddag rolden daar de winnaars uit. Piet Nuijten won met zijn fraaiste hoenders, Bas Treffers met zijn dwerghoenders, Jan van Houtum met zijn mooiste konijnen, Comb. Molenhoek hadden de mooiste cavia’s en Ad van Baast was de trotse winnaar met zijn  sierduiven.