Volledig scherm
PREMIUM
Dierenartsen Huib Broekhuizen (rechts) en Roy Vesterink (links) vertellen over honden die niet gevaccineerd zijn (de honden Luba en Luna zijn ter illustratie en wel gevaccineerd). © Pix4Profs / Johan Wouters

Grote zorgen bij Waspikse dierenarts: ziekte van Weil geconstateerd bij honden

OOSTERHOUT – Gevaarlijk voor hond en mens. Na 32 jaar tijd zien dierenartsen Huib Broekhuizen (60) uit Oosterhout en Roy Vesterink (40) uit Waspik de ziekte van Weil opduiken in de dierenkliniek in Oosterhout.

Ze maken zich ernstig zorgen, omdat ze denken dat dit vaker gaat voorkomen. Reden: mensen laten minder vaak hun dieren vaccineren. ,,Mensen beseffen niet altijd dat niet inenten ook gevaarlijk is voor de algemene volksgezondheid. Er zijn ziektes die overdraagbaar zijn van dier op mens. De ziekte van Weil is daar een voorbeeld van”, aldus Broekhuizen.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.