Volledig scherm
Buurthuis De Haarstek. © Beeld Werkt

Haarsteeg wil voor Kerst een toekomstplan op tafel hebben

HAARSTEEG - De inwoners van Haarsteeg komen nog voor het einde van het jaar met een plan om de leefbaarheid in het dorp in stand te houden of te verbeteren. Een groep van zo'n vijftig inwoners gaat de kar trekken.

Bij het plan zal het volgens Martijn van Esch, een van de initiatiefnemers voor de bijeenkomst van afgelopen vrijdag over de leefbaarheid in het dorp, niet alleen gaan om een aantal zaken snel voor elkaar te krijgen. Haarsteeg wil ook een paar jaar vooruitkijken. 

Binnenkort wordt een bestuur gevormd voor Buurt Bestuurt Haarsteeg en worden enkele werkgroepjes gevormd die met onderwerpen aan de slag gaan. Een van de grootste wensen die leeft onder de bevolking is een multifunctionele voor wat grotere bijeenkomsten. Partycentrum De Hut is immer als dicht en café-zaal De Harmonie sluit eind van het jaar. 

Hardrijders

Verder is onder meer gesproken over verkeerssituaties en de zorg voor ouderen. ,,Wat ook duidelijk naar voren kwam is dat we er met z'n allen de schouders onder moeten zetten. En dat mensen kritisch zijn naar elkaar toe. Hardrijders zijn meestal de inwoners zelf. Zo kiezen we er ook zelf voor om elders boodschappen te gaan doen."

Van Esch stelt dat Haarsteeg niet gelijk het handje gaat ophouden bij de gemeente Heusden. ,,Als we gezamenlijk tot goede plannen komen, heb ik goede hoop dat we samen met ondernemers, het bedrijfsleven en eventueel de gemeente dingen voor elkaar krijgen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.