Ilonka Mudde (l) van Buurt Bestuurt geeft de 'kletsers' uitleg de overkapping die hun dagelijkse samenzijn comfortabeler maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilonka Mudde (l) van Buurt Bestuurt geeft de 'kletsers' uitleg de overkapping die hun dagelijkse samenzijn comfortabeler maakt. © Beeld Werkt

Hangouderen d’n Kletshoek willen graag droog kunnen zitten als ze ‘lekker zitten te ouwehoeren’

VLIJMEN - De hangplek voor ouderen is er al jaren, op Vlijmen-Vliedberg. Tot grote tevredenheid. Maar wind en regen zijn nog wel eens spelbrekers. Tijd voor een overkapping dus. Buurt Bestuurt trekt de kar.

Drie oude bankjes en een prullenbak. Op een paar vierkante meter bestrating. Met daarlangs wat lage struiken. Meer is het eigenlijk niet, op het hoekje van het Burgemeester Van Houtplein op Vlijmen-Vliedberg. 

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?