Volledig scherm
Drunen Torenstraat Drunense Duinenloop starnummer 6065 Bruno D'Hondt © Beeld Werkt

Hardlopen om het goede voorbeeld te geven bij Drunense Duinenloop

DRUNEN - Bruno D'hondt is niet echt een fan van hardlopen. Toch deed de Belg gisteren mee aan de tien kilometer van De Drunense Duinenloop. Dat had een reden.


Doellieden worden meestal uit nood geboren. Als fatsoenlijk een bal naar een speler van dezelfde kleur passen niet lukt, dan blijft er alleen nog maar de optie van verdediger van het heiligdom over. Zo is het overigens bij Bruno D'hondt niet gegaan. Lekker lang stilstaan, niet te veel bewegen: het stond hem wel aan. Bovendien had hij er aanleg voor, stond onder meer bij Zulte Waregem onder de palen. 

Topman

Lopen, het boeide hem dus voor geen meter. Toch stond de 49-jarige Belg gistermiddag aan de start van De Drunense Duinenloop om tien kilometer te volbrengen. Apart? Niet helemaal. Hydro, het voormalige Alcoa en Sapa, is hoofdsponsor van de Kids Run. Dan is het aardig als een topman - d'Hondt is hoofd extrusie Europa - ook de hardloopschoenen aantrekt. 

Er telt meer mee, zegt D'hondt. "We besteden binnen ons bedrijf veel aandacht aan bewegen. Ook onze CEO, Egil Hogna, is daarvan geporteerd. Hij is een marathonloper, nodigde vorig jaar van over de hele wereld medewerkers uit om mee te doen aan de marathon van Oslo. Al met al merken we dat het leeft binnen Hydro. Zo hebben vandaag zo'n 25 medewerkers zich ingeschreven. Vanuit Drunen, maar ook uit het Groningse Hoogezand. Dan is het goed om jezelf ook te laten zien. Dat ik er ben, is ook te danken aan mijn vrouw. Zij moest vandaag werken, vandaar. Anders had mijn dag er anders uitgezien, want ik ben al zo weinig thuis."

Helemaal onvoorbereid is D'hondt niet. Weliswaar was lopen niet zijn ding, uiteindelijk trekt hij eens per week de hardloopschoenen aan om aan zijn conditie te werken. Met die conditie zit het wel goed, blijkt bij de waterpost na vijf kilometer. Loopt aardig door, met de meute mee. Even daarna teisteren hagelstenen de hardlopers. Veel last heeft de Belg, die tweehonderd kilometer moest afleggen om mee te doen, er niet van. Op het Raadhuisplein wijst de klok 50.14 aan, een heel aardige tijd voor iemand die hardlopen niet echt een feest vindt.

Volledig scherm
Voor de tiende keer start en finisht de Drunense Duinenloop in het centrum van Drunen. © K Klijn