Volledig scherm
Waarnemend burgemeester van Altena, Marcel Fränzel (rechts) en de 101-jarige Hendrika Visser. © Cor de Kock

Hendrika blaast 101 kaarsjes uit: ‘Alleen mijn benen willen niet meer zo’

101 jaar oud is Hendrika Visser, maar nog steeds goed bij de tijd. ,,Alleen mijn benen willen niet meer zo.’’

In 1979 kwam Hendrika Visser-Krastman met haar man Jan vanuit Rotterdam naar Sleeuwijk. ,,We wilden pa en ma wat dichterbij hebben omdat ons moeder darmkanker had. We dachten dat het snel afgelopen zou zijn met haar’’, vertelt dochter Anna (76), die eerder al werk had gevonden in het Sleeuwijkse.

Gelukkig genas Hendrika en werd ze afgelopen zaterdag 101. Ze vierde dat met haar kennissen en familie, waaronder drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Maandagmiddag nam ze in verpleeghuis Altenahove in Almkerk, waar ze sinds anderhalf jaar woont, de felicitaties in ontvangst van waarnemend burgemeester Marcel Fränzel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Almkerk en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.