Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Heusden gaat komende tijd geen gekke dingen doen

VLIJMEN - Heusden gaat de komende jaren geen gekke dingen doen. De gemeente denkt de handen vol te hebben aan alle plannen die al op stapel staan. En nu de groei van economie afremt, is de kans groot dat er minder geld te besteden is. Dat betekent dat Heusden alleen met nieuwe plannen komt of extra geld voor zaken uittrekt, als aan de andere kant wordt bezuinigd of plannen worden geschrapt.

Dat blijkt uit de Voorjaarsnota, met daarin de uitgangspunten voor het beleid voor 2020 en daarna. Bij alle plannenmakerij is er minstens één onzekere factor: de hoeveelheid geld die Heusden via het Gemeentefonds van het Rijk krijgt. Binnenkort wordt daarover meer duidelijk.

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.