Volledig scherm
De nieuwe jeugdburgemeesters Isis van de Water en Lisa van Hulten. © Gemeente Heusden

Heusden heeft met Isis en Lisa twee nieuwe jeugdburgemeesters

VLIJMEN - Isis van de Water en Lisa van Hulten zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden. 

Zestien meiden en twee jongens waren in de race voor het burgemeesterschap. Zij presenteerden zich woensdagavond in het gemeentehuis in Vlijmen voor een speciale selectiecommissie, bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees, de wethouders Peter van Steen en Thom Blankers  en Frans van Buul van stichting Scala.

Stoppen met pesten

In de presentaties kwamen thema's als veiligheid, openbare ruimte, milieu en duurzaamheid aan bod. Maar ook andere onderwerpen werden besproken, zoals het stoppen van pesten en lekker feesten. Volgens burgemeester Van Hees maakten alle kinderen indruk. Zij werden dan ook allemaal uitgenodigd om met de gemeente mee te blijven denken over belangrijke thema's.

Uiteindelijk werden Isis en Lisa gekozen als nieuwe jeugdburgemeesters. Zij vielen op door hun zelfverzekerde, open en vriendelijke houding. De meiden mogen zich een jaar lang jeugdburgemeester van Heusden noemen. 

Volgende week tijdens de raadsvergadering geven de huidige jeugdburgemeesters Caspar en Julia hun ambtsketen door aan Isis en Lisa.