Vanwege het corona virus komen sommige mensen bijna niet meer de deur uit. Om er voor te zorgen dat ze niet eenzaam worden, kan een telefoongesprek, gewoon of via bijvoorbeeld whatsapp helpen.
Volledig scherm
Vanwege het corona virus komen sommige mensen bijna niet meer de deur uit. Om er voor te zorgen dat ze niet eenzaam worden, kan een telefoongesprek, gewoon of via bijvoorbeeld whatsapp helpen. © Arie Kievit

‘Heusden helpt’ in actie voor eenzame en kwetsbare mensen

HEUSDEN - De Heusdense organisaties die strijden tegen eenzaamheid hebben de actie opgezet ‘Heusden helpt'. Dit om eenzame, kwetsbare en/of oudere mensen te helpen tijdens de coronacrisis.

Met Elkaar Heusden, Alles voor Mekaar, ContourdeTwern jongeren, Ontmoeten, Zorgsaam Heusden, de Seniorenraad Heusden (de KBO’s) en de Zonnebloem hebben een speciaal telefoonnummer en een emailadres waarop mensen die hulp nodig hebben zich kunnen melden. Via een van de deelnemende organisaties wordt vervolgens contact opgenomen en hulp geboden.

Tips om zelf te doen

Die hulp kan uiteenlopen van boodschappen doen tot medicijnen ophalen of de hond uitlaten. Maar als mensen behoefte hebben aan een praatje kan dat ook.

Mensen de willen helpen kunnen zich uiteraard ook melden, maar voor hen heeft Jan van Loon namens de Kerngroep eenzaamheid Heusden  ook enkele tips. 

,,Geef kwetsbare mensen in de buurt wat extra aandacht. Bel ze op, doe een kaartje in de bus, zwaai naar ze als je langsloopt en laat weten dat er mensen voor ze zijn. Bel desnoods aan en maak een praatje. Maar houd wel anderhalve meter afstand.”

Het telefoonnummer is 073-5118350 (9.00 tot 17.00 uur); het mailadres: heudenhelpt@bijeenheusden.nl