Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden houdt vast aan advertentie in huis-aan-huisblad

BDVLIJMEN - Heusden blijft álle gemeentelijke informatie publiceren op de wekelijkse pagina('s) Nu & Morgen in de Heusdense Courant. Dus ook de officiële bekendmakingen.

Burgemeester en wethouders wilden met name die laatste informatie op niet al te lange termijn alleen nog digitaal publiceren, maar daar heeft de gemeenteraad een stokje voor gestoken.

De politiek wil een veel geleidelijker overgang naar een digitale informatievoorziening via websites, Facebook enzovoorts. Een van de redenen is dat uit een enquête is gebleken dat 37 procent van de ondervraagden de informatie het liefst nog gewoon via de papieren krant leest. Unaniem besloot de gemeenteraad de informatievoorziening via de papieren krant 'voor onbepaalde tijd' overeind te houden. Daarnaast worden de officiële bekendmakingen gepubliceerd via overheid.nl. Dat besluit leidt wel tot iets hogere kosten, maar dat neemt de politiek op de koop toe.

Het college heeft aangekondigd te gaan praten met onder anderen vertegenwoordigers van ouderenorganisaties, om te kijken wat de beste manier van communiceren is.

Waalwijk, Heusden e.o.