Volledig scherm
Vuurwerk. © ANP

Heusden kent geen vuurwerkvrije zones

VLIJMEN - In de gemeente Heusden zijn dit jaar voor zover bekend geen vuurwerkvrije zones. Heusden stelt die zelf niet in, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten. 

,,En er zijn ook geen particuliere initiatieven, althans die zijn niet bij ons gemeld. Al kan het altijd zijn dat buren onderling afspreken geen vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling.”

Quote

Wij hebben niet de indruk dat er massale maatschap­pe­lij­ke druk is om vuurwerk­vrije zones in te voeren.

Woordvoerder gemeente Heusden

Naar aanleiding van de landelijke discussie over vuurwerkvrije zones is binnen het gemeentehuis wel even gekeken naar de situatie in Heusden. ,,Maar wij hebben niet de indruk dat er massale maatschappelijke druk is om dergelijke zones in te voeren. Nu is de discussie hier, voor zover wij weten, niet aan de orde. Mocht blijken dat er volgend jaar wel draagvlak is voor vuurwerkvrije zones, dan handelen we naar bevind van zaken", aldus de woordvoerder.

Overleg met de buren

Vuurwerkvrije zones bestaan al jaren. Met name in de omgeving van scholen, zorgcentra, kindcentra en bijvoorbeeld kinderboerderijen stellen gemeenten dergelijke zones in, ook al blijkt handhaving in de praktijk niet gemakkelijk. 

Een aantal gemeenten legt het initiatief bij de inwoners zelf: zij kunnen, na overleg met de buren, zelf een verzoek neerleggen bij hun gemeente.