Volledig scherm
© Nederlandse Freelancers

Heusden moet snel informatie geven over alternatieve plek zendmast Oudheusden

OUDHEUSDEN - De gemeente Heusden moet met meer informatie komen over een alternatieve plaats in Oudheusden voor een zendmast voor mobiele netwerken. De mast moet de huidige zendmast  aan de Paulus Potterstraat vervangen.

Pas als het extra onderzoek naar die alternatieve plek er is, neemt de rechtbank een  besluit over de bezwaren die omwonenden van de Margrietstraat in Oudheusden hebben ingediend tegen de vergunning die voor een 40 meter hoge zendmast op díe plek is afgegeven. 

Tijdens de procedure is al gekeken naar vier alternatieven, maar die vielen om verschillende redenen af. De rechtbank kan zich in die afwijzing grotendeels vinden, maar houdt een slag om de arm als het gaat om alternatief nummer 4: een stukje grond tussen de Elshoutseweg en provinciale weg N267, nabij de oprit richting Ei van Drunen. De rechter heeft in een tussenvonnis bepaald dat Heusden eerst met meer informatie moet komen.

Snel reageren

Heusden gaf al eerder aan dat de provincie niet akkoord zal gaan met die plek, omdat er dan een extra ontsluiting op de provinciale weg zou moeten komen en de provincie die niet toestaat. Naar aanleiding van het standpunt van de rechtbank, heeft Heusden de provincie nu opnieuw naar haar standpunt gevraagd.

Heusden heeft ook inwoners opgeroepen hun mening te geven over de genoemde plek. Dat moeten ze doen voor komende vrijdag.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement