Volledig scherm
© ANP

Heusden: ook formeel ja tegen geld voor GOL

VLIJMEN - De raad van Heusden heeft woensdagavond zoals verwacht 26,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor uitvoering van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL).

Oppositiepartijen Heusden Transparant, D66, GroenLinks en het CDA stemden tegen. Volgens Frans van der Lee (Heusden Transparant) is het GOL achterhaald en twijfelt zijn fractie aan de juistheid van de cijfers. 

Aart Jan Gorter (D66) wil wachten tot na de uitspraak van de Raad van State over de ingediende bezwaren. Ook vindt hij dat te weinig is gedaan met alternatieven van inwoners, vooral als het gaat om de Baardwijkse Overlaat.

117 miljoen euro

PvdA, ook oppositie, stemde met de coalitiepartijen DMP Heusden, Gemeentebelangen, VVD en Heusden Eén voor het grote toekomstplan voor de regio, dat in totaal zo'n 117 miljoen euro gaat kosten. Het voorziet in aanpassing en aanleg van wegen en in maatregelen voor natuur, economie, recreatie en toerisme.

Gisteravond had in een ultrakorte vergadering alleen de stemming plaats, nadat de raadsleden dinsdagavond digitaal vanuit huis al  hadden vergaderd; dit vanwege het coronavirus. In zo'n vergadering mogen, als er gestemd moet worden, geen besluiten worden genomen.