De Voorste Venne, vorig jaar oktober tijdens het open nuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De Voorste Venne, vorig jaar oktober tijdens het open nuis. © Beeld Werkt

Heusden steekt helpende hand toe; Voorste Venne gered van acuut geldprobleem

DRUNEN - Heusden geeft stichting De Voorste Venne tot 1 oktober uitstel van betaling van alle openstaande vorderingen, waaronder de huur. Verder wordt de subsidie van 75.000 euro voor het derde kwartaal een week eerder uitbetaald. Daarmee is het bestuur van het cultureel centrum in Drunen voorlopig gered van een acuut en nijpend financieel probleem.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.