Volledig scherm
De Trotste werkgroep Samenloop voor de Hoop met de arward met burgemeester Willemijn Van Hees. © Hans van den Eeden

Heusdenaar van het Jaar 2018: samenloop voor de Hoop


HEUSDEN - De organisatie SamenLoop voor Hoop is gekozen tot 'Heusdenaar van het Jaar'. Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden maakte de uitslag vrijdagavond bekend tijdens openpodiumfestival Ongehoord in Elshout. Inwoners konden de afgelopen tijd stemmen voor de verkiezing. Een overgrote meerderheid koos er volgens de gemeente voor om SamenLoop voor Hoop tot Heusdenaar van 2018 te benoemen.

SamenLoop voor Hoop had vorig jaar plaats op 21 april, op wielerbaan De Heuvelen in Nieuwkuijk. De 24-uurs wandelestafette is bedoeld om stil te staan bij kanker en de strijd daartegen. Het evenement bracht 115.259 euro op. SamenLoop voor Hoop streed samen met elf andere 'Doeners van de Maand' om de eretitel Heusdenaar van het Jaar. Er zijn in totaal vijf Dromen.Doen.Heusden-awards. Zaterdag , tijdens de Dag van de Techniek in Nieuwkuijk wordt bekend wie Ondernemer van het Jaar is geworden. 

"We zijn aangenaam verrast en hadden totaal niet op deze ere-titel gerekend. Omdat wij de SamenLoop niet ieder jaar organiseren zijn we hier extra blij mee. Het is een duidelijke stimulans voor de volgende editie", aldus een trotste Sanne Verhoeven namens de Werkgroep SamenLoop voor de Hoop.