Volledig scherm
PREMIUM
De oude mavo in Heusden. © Dik de Joode/BD

Heusdenaren die woningbouw oude mavo willen inzien: nu de kans

HEUSDEN - Bewoners van de vesting Heusden die graag willen weten welke plannen Hoefnagel Projectontwikkeling heeft voor de bouw van veertien woningen op de hoek Herptsestraat- Demer, kunnen zich vanaf maandag 20 mei melden bij het bedrijf uit Sprang-Capelle. De betrokkenen kunnen vervolgens eventuele ideeën en/of aanvullingen aan het bedrijf kenbaar maken.

Het bouwbedrijf voldoet hiermee aan een van de eisen die Heusden stelde bij de verkoop van de oude mavo en de oude gymzaal. De afspraak is dat geïnteresseerde bewoners minimaal zes weken voordat Hoefnagel een concept-aanvraag indient voor een omgevingsvergunning, de aanvraag moeten kunnen opvragen dan wel inzien. Hoefnagel moet daarover een advertentie plaatsen in een lokale krant. 

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.